PRIMAIR ONDERWIJS

Groep 1 t/m 3

Een dansend verhaal: Boef & Poekie

Boef & Poekie zijn de beste poezenvriendjes. Ze komen elkaar elke dag in de tuin tegen. Eerst even neuzen en dan dansen door de tuin! Poekie springt en draait in het rond om zijn eigen staart te vangen.
En Boef rolt door het gras om zich daarna lekker op te krullen en in slaap te vallen. Ga je mee in dit dansende verhaal?

Groep 1 t/m 3

Sjaaltjesdans!

Sjaaltjesdans? Wat is dat? Een dansworkshop waarbij sjaals de rode draad van de les vormen. Zelf ga je net zo zweven, draaien, schudden, op en uitvouwen als een sjaal. Alles wat de sjaal kan. Kan jij ook. Een dansworkshop waarbij je op een fantasievolle manier zelf ontdekt hoe je kunt dansen. En dat alles met behulp van een sjaal!

Groep 4 t/m 6

ZZZzzz…

Een dansworkshop waar je uitgerust uitkomt! Een dansles over slapen, dromen en meer. Met een beetje fantasie, inleving en een kussen komt alles goed. Doe je mee? In slaap zul je niet vallen!

Groep 4 t/m 6

De Magische Hoed!

Een dansworkshop waarbij de kinderen niet alleen dansen, maar zelf ook mogen ervaren hoe het is om choreograaf te zijn. Van opstelling, muziek tot aankleding er moeten keuzes gemaakt worden! Een magische hoed laat duidelijk zien wie de choreograaf is en de leiding heeft. De kinderen wisselen natuurlijk in rol! Iedereen is danser, publiek en choreograaf. De samenwerking tussen deze rollen is van groot belang bij het maken van de presentatie. Het resultaat wordt natuurlijk aan het eind van de workshop gepresenteerd.

Groep 6 t/m 8

Dance Game

Dance Game is een dansspel waarbij je na een goede warming-up een dans krijgt aangeleerd. Vervolgens ga je in kleine groepen zelf aan het werk. Het spel kan beginnen. Elke groep krijgt een geheime opdracht en gaan aan de slag met het dansmateriaal om een eigen presentatie te maken. De presentaties worden aan het einde van de les aan elkaar getoond. En wie kan dan de geheime opdracht raden? In deze dansworkshop, dans, observeer, voel en ervaar je hoe het is om zelf te dansen, dans te maken en te presenteren.
Groep 6 t/m 8
TWEET

Een dansworkshop waarbij het draait om communicatie. Op elk moment van de dag in maximaal 140 tekens vertellen waar je mee bezig bent of wat je bezighoudt. We gaan in deze dansles in meer dan 140 dansbewegingen, op zoek naar echt contact. Contact met muziek, beweging en elkaar.

STYLE IT UP!

Een dansworkshop op maat! Zelf kiezen voor een specifieke dansstijl. Bij het Little Doll Dance Company werken dansdocenten met verschillende dansachtergronden hierdoor kunnen wij een breed scala aan dansstijlen aanbieden.
De stijlen waaruit gekozen kan worden zijn workshops in:

– Kinderdans
– Tapdans

– Ballet
– Bollywood

– Buikdans
– Lindy -hop

– Moderne dans
– Capoeira

– Flamenco (Sevillanas)

– Maculélé (Stokkendans)

– Hiphop (Breakdance,popping/locking)

Op zoek naar een specifieke dansstijl workshop? Neem dan snel contact met ons op en STYLE IT UP!

Leerkrachten: Dansen met de Klas

Een medewerker van Little Doll Dance Company komt drie keer bij u langs op school voor de cursus “Dansen met de Klas.” Leerkrachten krijgen verschillende lesideeën om vervolgens zelf met hun groep te ondernemen. Naast een algemene lesopbouw worden 3 thema’s behandeld die gerelateerd zijn aan de doelgroep en leeftijd. De lessen staan verzameld in een werkboekje en voor elke les zijn cd’s samengesteld die u in de eerste les ontvangt.

DANS@SCHOOL

Een intensieve dans projectdag(week) op uw eigen school! Little Doll Dance Company gaat een dag aan de slag met alle groepen. Resultaat een echte dansvoorstelling! Verhaallijn, passend bewegingsmateriaal en muziek worden allemaal verzorgd. In de aanloop van het project wordt er beroep op de school gedaan met betrekking tot kostuums en decor. Na al dat harde werk kunnen de ouders, opa’s, oma’s en ander geïnteresseerden een kijkje komen nemen in de gymzaal! Dus op zoek naar een bijzonder dansproject voor de gehele school? Geef je dan nu op voor DANS@SCHOOL.