EDUCATIE – KIJKEN, DANSEN & DOEN!

KIJKEN, DANSEN & DOEN!

Naast onze danstheatervoorstellingen bieden wij crossover voorstellingen. Dit zijn voorstellingen die een mooie manier zijn van zelf actief deelnemen! Workshop & voorstelling in 1!

KOOKco

Muis KOOKco droomt ervan om later taarten bakker te worden. Zij oefent elke dag. Kneden, roeren, uitrollen en mixen. Grote, kleine en zelfs ronde taarten! Het liefst zonder recept en dansend zodat elke taart net een beetje anders is. KOOKco weet het zeker, later word ik taarten bakker! KOOKco is een theatrale dansles die kruist tussen dansworkshop & dansvoorstelling!
  • Sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2021!

UIT OMA'S KOFFER(1)

UIT OMA’S KOFFER

Dit moet je ervaren, we nemen je mee in het heden naar het verleden! Een kokette danseres in jaren ’50 swingdress, brilletje en rode lippenstift nodigt je uit mee te dansen in een workshop. Er worden telkens oude materialen uit een oude koffer gehaald. Tol, springtouw en de wel heel vriendelijke Paco de Postduif die het verhaal aan elkaar verbindt met een brief.

* Ook als leskist beschikbaar, met bijhorende lessenreeks en materiaal voor de leerkracht.

Sequence 01.Still095

SCHAT…WAAR BEN JE?

Schat zoeken, ontdekkingstocht en meer! We varen in een boot, belanden op onbewoonde eilanden, dansen op het strand en onderwater…en woont er echt niemand? Volg de aanwijzingen van de schatkaart en ga met ons mee op zoek naar de schat! Schat…waar ben je? is een theatrale cross-over van educatie & voorstelling!

ZIE ZE VLIEGEN!

Een verdwaalde vlinder is op zoek naar familie, maar kan nergens andere vlinders vinden. Wat nu? In “Zie ze vliegen” dansen we door alle levensfasen van de vlinder. Van rups tot prachtige vlinder. Familie ben en maak je samen!

REIS MEE!

Een bibliotheekjuf komt langs met een koffer vol boeken. Ze begint voor te lezen en al snel neemt ze iedereen dansend mee op reis. Zo ontdek je samen dat een boek een minireis op zich is!

* Reactie moeder na deelname crossover voorstelling: “Was heel fantasie vol, totaal in de belevingswereld. Mijn dochter zat al op peuterdans, maar daar doet ze nooit veel en nu zag ik haar voor het eerst ineens intens genieten en ronddansen op haar eigen niveau. Vond het ook mooi te zien dat de wat oudere kindjes helemaal in het verhaal zaten, was voor mij als mama gewoon een klein voorstellingkje. Kortom chapeau!” (L. van Bohemen)